Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΙΑ


 Με το σύνθημα "ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΤΩΡΑ" οι Κατερινιώτες ποδηλάτες - μικροί και μεγάλοι - συμμετείχαν μαζικά στην Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε χθες την Κυρική διεκδικώντας το αυτονόητο: χώρο για το ποδήλατο.
    Είναι η δεύτερη μεγάλη ποδηλατοδρομία μέσα σε έξι μήνες στο δρόμο Κατερίνης - Παραλίας, το δρόμο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία ντόπιων και ξένων ποδηλατών. Το καλοκαίρι έφτασε και ακόμη δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των διαδηλωτών που είναι η λήψη στοιχειωδών μέτρων όπως:
    - ηλεκτροφωτισμός του συγκεκριμένου δρόμου Κατερίνης - Παραλίας,
    - μείωση του ορίου ταχύτητας,
    - σηματοδότηση,
    - διαχωρισμός δρόμου και παράδρομου.
    Βέβαια μας χαραποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης ενέκρινε τελικά τη μελέτη για δίκτυο ποδηλατόδρομων από την επιστημονική ομάδα του κ. Θ. Βλαστού αλλά θα πρέπει άμεσα να ληφθούν τα παραπάνω μέτρα για να μη θρηνήσουμε και φέτος άλλα θύματα.
    Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρχές αυτού του τόπου να σταματήσουν τα έργα βιτρίνας και να ασχοληθούν σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα. Να ακούσουν τους διαδηλωτές που το μήνυμά τους είναι ένα και μόνο: Οι εποχές άλλαξαν. Το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο μεταφοράς που μπορεί να δώσει ανάσα στην πόλη.
    Ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Δίας Κατερίνης ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., τους Φίλους του Περιβάλλοντος, την Τροχαία Κατερίνης, τη Δημοτική Αστυνομία, το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ αλλά και την παρέα της Ποδηλατικής Απόδρασης και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης για τη βοήθεια που πρόσφεραν στη διοργάνωση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου